Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekers Drachten
Het is lang geleden dat u iets gehoord en gelezen hebt over onze werkgroep IKW (Inter Kerkelijke Werkgroep voor ongedocumenteerde asielzoekers.
Tijdens de lockdown hebben onze medewerkers met de cliënten contact moeten houden met beeldbellen en online contacten.
Geen spreekuur kunnen houden en daardoor geen contactmomenten met de cliënten, die vaak met veel vragen rondlopen en een luisterend oor nodig hebben. De spanningen die er al zijn, zijn hierdoor ook groter geworden.
We hopen dat we binnen kort onze cliënten weer persoonlijk kunnen ontmoeten op ons spreekuur in de Zuiderkerk.
Al enige tijd is onze werkgroep niet compleet. We zijn nog steeds opzoek naar iemand die onze voorzitter wil worden. Denkt u, daar wil ik mij wel voor inzetten, dan kunt u contact met mij opnemen.
Ook willen we ons spreekuurteam gaan versterken met enkele medewerkers. Misschien denkt u, van asielzoekers en hun problemen weet ik niets af, maar ik zou me er wel in willen verdiepen. Er gaat een wereld voor u open. U hoort en leest over procedures, veilige en onveilige landen, levensonderhoud, ziekte en bezoek aan artsen. Allemaal problemen waar asielzoekers mee te maken krijgen als ze niet meer in een AZC mogen wonen.
Veel vragen en onzekerheden waar asielzoekers mee te maken hebben worden met ons gedeeld.
Denkt u, daar wil ik mij wel voor inzetten, neem dan contact met mij op. Graag willen wij onze kennis en ervaringen met u delen, zodat u ook een luisteren oor wordt voor uw medemens.
Wilt u ons ondersteunen met een gift, dan kunt u die overmaken naar IBAN NL61 INGB 0007463945 t.n.v. Penningmeester: dhr. M. Krikke.
Akke Oppewal: secretaris IKW
T: (0512) 51 92 20

Afscheid van Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekers Drachten
Het is al vele maanden geleden, dat u iets van onze werkgroep hebt gehoord in dit kerkblad. Dat wil niet zeggen, dat er weinig is gebeurd in die tijd, want het meeste werk wordt in stilte gedaan, gericht op de persoonlijke problemen van de mensen, die wij helpen. Dat u niets over ons las heeft vooral te maken met het feit, dat ik mij al een poosje mentaal niet goed voel, waardoor ik zowel voor het voorzitterschap als het lidmaatschap van de werkgroep heb menen te moeten bedanken. Dat was een moeilijke stap na meer dan tien jaar meegedraaid te hebben in dit werk, maar het was wel het beste in de gegeven omstandigheden.
Gelukkig wordt de hulp aan de asielzoeker zonder verblijfsvergunning door de andere leden voortgezet. Hun wens ik daarbij veel sterkte en Gods zegen.
Aanspreekpunt voor de werkgroep is voorlopig de secretaresse mw. Akke Oppewal. Haar telefoonnummer is T: (0512) 51 92 20 en het mailadres is E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Graag bedank ik u voor de steun aan de werkgroep via giften, collectes, kerstpakketten enz.,
maar ook voor de uitgesproken waardering voor ons werk. Ik heb mij persoonlijk daardoor ook altijd weer gestimuleerd gevoeld. Ik hoop, dat u de werkgroep blijft steunen. U kunt dit o.a. doen door een financiële bijdrage over te maken op rekeningnummer NL61 INGB 0007463945 t.n.v. Interkerkelijke Werkgroep AZC.
Met hartelijke groet,
Harm Klein Ikkink

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com